(VIDEO) Declarații controversate de la Chișinău: „Românii să nu aştepte ca basarabenii să îi roage: primiţi-ne şi pe noi”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova (PUN), Anatol Şalaru, a declarat că România are datoria să se întoarcă în Basarabia, acolo de unde a plecat în 1940.

Acesta a declarat la Sângeorz TV că întoarcerea României trebuie să fie urmată de realizări economice pentru Chişinău, în aşa fel ca pe malul stâng al Prutului să fie adusă bunăstarea, iar oamenii să-şi dorească Unirea.

„Până acum au umblat toţi cu lozinca falsă: să aducem Basarabia acasă. Eu vreau să vă spun că Basarabia nu a plecat nicăieri, Basarabia tot aici a rămas. În 1940, România a fost alungată din Basarabia şi acum România are datoria să se întoarcă înapoi. Să nu aştepte ca basarabenii să vină la protest şi să roage: primiţi-ne şi pe noi în România că aţi uitat de noi, suntem ruda săracă sau nu ştiu ce. Astăzi România trebuie să vină în Moldova şi să aducă bunăstare, fiindcă sărăcia nu face Unirea”, a declarat Şalaru, citat de b1.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...