Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.07.2017

Continuă seria de dezbateri publice a recomandărilor Comisiei de la Veneția

Continuă seria de dezbateri publice pe platformă parlamentară a recomandărilor Comisiei de la Veneția asupra proiectului de modificare a sistemului electoral.

Astăzi, discuțiile au avut loc pe platforma Comisiei juridice, numiri și imunități, care analizează și sintetizează toate propunerile venite din partea societății civile și a partidelor parlamentare și extraparlamentare pentru a îmbunătăți proiectul de lege, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția.

În cadrul dezbaterilor în format lărgit, la care au participat deputați, reprezentanți ai partidelor extraparlamentare, membri ai societății civile și mediului academic, experți, juriști și formatori de opinie au fost discutate punctual fiecare recomandare a Comisiei de la Veneția și soluția conceptuală propusă de către deputații din Comisia juridică, numiri și imunități.

Anterior, Parlamentul a votat în prima lectură două proiecte de lege privind schimbarea sistemului electoral, unul se referă la introducerea sistemului mixt și altul la introducerea sistemului uninominal de vot. Cele două proiecte au fost comasate și transmise pentru avizare Comisiei de la Veneția. Pentru lectura a doua, ca bază, Parlamentul a luat proiectul care stipulează introducerea votului mixt, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus