Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.07.2017

Biroul permanent al Parlamentului s-a convocat în ședință

Biroul permanent al Parlamentului s-a convocat în ședință

Membrii Biroului permanent au aprobat Declarația comună a Parlamentului Republicii Moldova, Georgiei și Radei Supreme a Ucrainei, prin care se face apel către Parlamentul European să adopte o Rezoluție înainte de Summitul Parlamentului European, exprimând sprijin politic pentru deschiderea perspectivei de aderare a celor trei țări asociate.

De asemenea, astăzi a fost aprobată ordinea de zi a ședințelor în plen pentru 6-7 iulie curent. În această perioadă va fi examinat proiectul privind introducerea tichetelor de masă, proiectul privind numirea în funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție, Codul administrativ, modificări la Codul muncii, Raportul privind executarea bugetului de stat în 2016.

În ședința de astăzi, membrii Biroului permanent au decis să fie efectuat controlul parlamentar de Comisia drepturile omului și relații interetnice. Comisia, în baza raportului prezentat de Guvern, în termen de 6 luni va prezenta informații privind executarea de către Guvern a Hotărârii Parlamentului pentru aprobarea Declarației Parlamentului cu privire la acceptarea Raportului final al Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului, prezidată de Elie Wiesel, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus