Ştirea despre Republica Moldova, care a ajuns în vizorul comunităţii internaţionale prin intermediul unui articol publicat de Freedom House, se numără printre cele mai citite materiale de pe Jurnal.md din această săptămână. Articolul în care se vorbeşte despre elitele corupte de la guvernare, scandalul legat de jaful miliardului de la BEM, precum şi despre „Alianţa celor trei Vladimiri” - Filat, Plahotniuc şi Voronin, a acumulat peste 20.000 de vizualizări.

O altă ştire, care a captat interesul internauţilor, este din presa internaţională, publicată de "The Guardian". În articol este criticată dur compania de audit "Grant Thornton", condusă de actualul ministru al Economiei, Stephane Bride. În materialul care a acumulat aproximativ 18 mii de accesări se vorbeşte despre faptul cum un auditor mondial a eşuat în identificarea furtului de miliarde din Republica Moldova.

Un alt articol de top este cel despre liderul PL, Mihai Ghimpu, care a renunţat la ideea unui procuror european, pe care o promova cu atâta patos după alegerile parlamentare din noiembrie 2014. Ştirea a acumulat peste 17.000 de vizualizări.

Ştirea despre Departamentul de Stat al SUA, în care se vorbeşte despre corupţia din Moldova ca despre cea mai gravă problemă a ţării, a captat atenţia a peste 16.000 de cititori. În raportul experţilor americani este menţionat şi atacul asupra Jurnal TV, care la începutul lui 2014 a fost scos din pachetele mai multor operatori de cablu.

De peste 16.000 de ori a fost citit şi articolul: "Registrul discordiei", semnat de jurnalistul Vasile Năstase. Autorul îl îndeamnă pe liderul PL, Mihai Ghimpu, să se dezică de "periculoasa amiciţie" cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Partidului Democrat.

În topul celor mai vizualizate ştiri din această săptămână se numără şi vestea că Gheorghe Papuc şi Vladimir Botnari au fost scoşi basma curată de Curtea Supremă de Justiţie. Unul a fost achitat, iar altul lăsat doar cu amendă în dosarul 7 aprilie 2009. Materialul a acumulat aproximativ 12.000 de accesări.

Declaraţia premierul interimar, Natalia Gherman, prin care le-a cerut tututor instituţiilor administraţiei publice centrale şi ministerelor să-şi suspende cheltuielile neesenţiale, în contextul amânării unui nou acord de finanţare pentru Moldova cu Fondul Monetar Internaţional, este un alt articol de top. Ştirea a acumulat peste 14.000 de vizualizări.

Un alt material în care Judecătoria Centru a hotărât ca voturile pentru Consiulul Municipal Chişinău, să fie renumărate, a fost accesată de aproximativ 21.000 de ori. Totul după ce, socialiştii ar fi prezentat mai multe probe privind încălcările comise în timpul scrutinului din 14 iunie, din municipiul Chişinău.