Deputat român: Este necesară continuarea și întărirea reformelor interne din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputatul PSD Ana Birchall spune că este importantă continuarea proiectelor pentru atingerea obiectivului strategic de consolidare a capacității instituționale a Republicii Moldova, astfel încât moldovenii să se poată bucura de avantajele apropierii de UE.

Într-un comunicat remis presei, Ana Birchall a salutat aprobarea, de către Parlamentul European, a raportului privind acordarea unui pachet de asistență financiară de 100 milioane de euro pentru Republica Moldova, dintre care 60 de milioane împrumut, iar 40 de milioane ajutor nerambursabil.

„Acest demers consolidează legăturile dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, demonstrând, o dată în plus, că întreaga comunitate europeană rămâne alături de Republica Moldova și de cetățenii săi și creează noi premise pentru continuarea și aprofundarea parcursului european al Republicii Moldova. Cu toate acestea, după cum am subliniat de nenumărate ori, este necesară continuarea și întărirea reformelor interne din Republica Moldova, cu precădere în sectoare cheie precum consolidarea statului de drept, justiție, sectorul financiar-bancar, lupta anticorupție/integritate, mass-media, ameliorarea mediului de afaceri”, a spus Ana Birchall.

Totodată, deputatul PSD a reamintit eforturile instituționale continue depuse pentru susținerea Republicii Moldova.

„În timpul mandatului meu de ministru delegat pentru Afaceri Europene, am susținut în mod constant Republica Moldova pe calea democratică și a apropierii de Uniunea Europeană, astfel încât parcursul european al Republicii Moldova să fie unul ireversibil”, a susținut Birchall.

Potrivit acesteia, un demers important a fost organizarea, pe 19 mai, a reuniunii Comisiei Interguvernamentale România — Republica Moldova pentru integrare europeană, după doi ani de inactivitate.

Birchall l-a felicitat pe europarlamentarul Sorin Moisă, care, „în calitate de raportor pe acest dosar, a jucat un rol determinant în facilitarea acestei decizii a Parlamentului European”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...