Igor Dodon către ambasadori: Colegii mei vor susține în Parlament proiectul privind votul mixt

Fracţiunea PSRM din Parlament va susține proiectul privind adoptarea votului mixt “indiferent de orice interpretări şi recomandări”, a declarat astăzi preşedintele Igor Dodon la o întâlnire cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova, la care care au participat și reprezentanții FMI, OSCE, CoE, PNUD.

Acesta a spus că proiectul ar urma să aibă la bază criteriile pe care le-a propus anterior la acest subiect.

Totodată, şeful statului a menţionat că la adoptarea proiectului, probabil, că se va ține cont de unele sugestii cu caracter juridic ale Comisiei de la Veneția, “dar nu și de cele cu caracter politic”.

La aceeaşi şedinţă, şeful statului a declarat ambasadorilor că susține reforma Guvernului şi reducerea numărului de ministere în acest sens.

Referitor la finanțarea UE, Igor Dodon a menționat că “acești bani trebuie să fie acordați în exclusivitate pentru realizarea reformelor și nici într-un caz să poarte caracter geopolitic”.

În alt context, preşedintele a reiterat necesitatea urgentării adoptării legilor cu privire la statutul UTA Găgăuzia, poziţie care potrivit oficialului, a fost susținută și de ambasadori.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.