(VIDEO) Ion Ceban, despre vizita delegației Coreei de Nord la sărbătoarea PSRM: „Nu am văzut să deranjeze pe vreun ambasador”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Ion Ceban, se arată nedumerit de faptul că membrii Mişcării Antimafie sunt deranjaţi de vizita delegaţiei Coreei de Nord în Republica Moldova şi de relaţia pe care PSRM o are cu autorităţile de la Phenian, în contextul criticilor aduse, astăzi, de către liderul Mişcării Sergiu Mocanu.

„În ceea ce priveşte declaraţiile referitor la Coreea. În afară de Antimafie nu am văzut să deranjeze pe cineva, vreun ambasador, vreun stat sau vreo altă formaţiune politică”, a declarat Ceban.

Totodată, Ceban a negat acuzaţiile lui Mocanu că reprezentanţii Coreei de Nord l-ar finanţa pe şeful statului. „În ceea ce priveşte finanţările, este totul foarte deschis, foarte transparent. Ceea ce se repară va rămâne statului. Sursele sunt din, punctul nostru de vedere, transparente. Până la sfârşitul anului se va repara clădirea Președinției. Noi vrem să lăsăm ceva după noi, nu precum cei care au venit în 2009”, spune purtătorul de cuvânt.

Reprezentanţii Mişcării Antimafie condamnă prietenia dintre PSRM şi autorităţile Coreei de Nord, în contextul vizitei unei delegaţii din cel mai închis stat din lume, la „Reuniunea solemnă consacrată aniversării a 20 de ani de la înființarea PSRM”. Prezenţa acestei delegaţii va avea un impact negativ asupra imaginii şi securităţii Republicii Moldova, spun resprezentanţii Mişcării.

Citeşte şi: Antimafie cere demisia lui Dodon şi desființarea PSRM din cauza prieteniei cu Coreea de Nord: „Riscăm sancțiuni din partea SUA”

„O delegaţie a Coreei de Nord a fost la aniversarea PSRM. O delegaţie a statului care şi ieri a lansat o rachetă balistică şi este în conflict direct cu SUA şi alte mari puteri ale lumii. În Coreea de Nord se omoară pentru declaraţii care nu plac, se arde pe rug şi se violează din cauza convingerilor religioase, iar Dodon îi aduce în Republica Moldova. Prezenţa acestei delegaţii va avea un impact negativ asupra imaginii şi securităţii Republicii Moldova”, a declarat Sergiu Mocanu în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că are motive să creadă că regimul de la Phenian se află pe lista finanțatorilor lui Dodon, care spune că a găsit bani din exterior pentru reparaţia mai multor edificii.

Mocanu aminteşte de intenţiile președintelui Dodon de a schimba cursul istoric al ţării, astfel declară că pune la îndoială „sănătatea psihică a şefului statului”.

În context, reprezentanții Mişcării anunţă că s-au adresat organelor abilitate, solicitând investigarea psihică a preşedintelui, a resurselor financiare în baza cărora vor fi reparate mai multe edificii, viza de intrare în Republica Moldova a delegației Coreei de Nord şi vizitele socialiştilor la Phenian. De asemenea, aceştia cer demisia şefului statului, motivând că Dodon pune în pericol securitatea ţării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...