(foto) Un artist italian tatuează sculpturile de marmură. Cum arată noul look rebel al operelor de artă clasice

arta2
Foto: boredpanda.com

Te-ai gândit vreodată cum ar arăta arta clasică combinată cu rebeliunea? Artistul italian Fabio Viale creează sculpturi clasice de marmură, cu o nuanță contemporană neașteptată: faimoasele sculpturi romane devin tatuate.

Fabio Viale a început să lucreze cu marmură la vârsta de 16 ani și nu s-a oprit niciodată. „Sunt încă fascinat de asta. Materialul îmi permite să creez formele pe care le prezint. Nu pot să lupt cu aceasta.”

În mâinile lui Viale, sculpturile din marmură albă, asociate în mod tradițional cu puritatea și noblețea, sunt ornamentate cu simboluri inspirate de arta corporală a infractorilor japonezi și ruși. Vedem Madonne, cranii, arme și alte desene secretive care provin din codul complex al comunității prizonierilor.

„Este fantastic modul în care lucrează cu marmura, un material tradițional și aproape sfânt”, spune Pietro Gagliardi, distribuitorul de artă al lui Fabio Viale. „El interpretează marmura în așa fel, încât să iasă din ea ceva modern și contemporan”.

Tușa originală a lui Viale, semnele sculptate clasice considerate a fi „perfecte”, primind o nuanță rebelă, ne fac să reconsiderăm modul în care arta clasică este, sau poate deveni, actuală și în prezent.

arta1 arta2 arta3 arta4 arta5 arta6 arta7 arta8 arta9 arta10

Photo Credit: boredpanda.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente