Editura Cartier anunță reduceri pentru luna iulie. Iată cărțile pe care le poți cumpăra la prețuri mici

SQH7ZTCAIG

Librăria din Centru și Librăria din Hol de invită să faci cunoștință cu noile cărți ale editurii „Cartier”, care te va fascina cu prețuri mici și cu opere proaspăt lansate.

„Limba de hârtie” de Tamara Cărăuș

Gen: Eseu

Tipul copertei: Broșată

Numărul de Pagini:196

Preț: 118 MDL

„Fugea limba de sub picioare și alunecam în adâncurile limbii ce se dezintegra. Constatarea „greșit” zdruncinase limba și de-la-sine-înțelesul singurei limbi pe care o vorbisem dintotdeauna se retrăgea. Și mă opream, după un bâlbâit baroc, în mijlocul unei propoziții ca să întreb dacă există în limba română un cuvânt sau altul, cuvinte banale, comune. Apoi renășteam, fiară cu zeci de antene, gheare și colți, pentru a detecta greșeala celorlalți, iar „greșit!” devenea o sentință dată celui ce greșește, căci o greșeală nu era doar o greșeală „de limbă” – omul care a rostit sau a scris greșit este el însuși o eroare, e o fisură în ființa lui… Cum am ajuns victimă și torționar în colivia limbii? De ce a fost posibilă această vânătoare reciprocă în limba care ar trebui să fie instantaneu și necondiționat prezentă, numită și limba maternă? Și ce se întâmplă atunci când, de prea multe corectări, de-la-sine-înțelesul acestei limbi este zdruncinat? Cartea încearcă să răspundă la aceste întrebări povestind istoria unui tragicomic l’amour de la langue.” Zice Tamara Cărăuș.

 

„Duși cu Titanicu” de Valentin Guțu

Gen: Lingvistică prozaică sau/și proză lingvinstică

Tipul copertei: Broșată

Numărul de pagini: 180

Preț: 108 MDL

„De ani buni, Valentin Guțu este stilizator la Cartier. Orice autor care nimerește pe mâna lui va fi nevoit să citească pe marginea corecturii comentarii ironice, date enciclopedice și somații de procuror al limbii române. Să nu vă sperie. Sunt observațiile unui prieten al limbii române”, zice Gheorghe Erizanu.

 

„Cumplite vremi” de Vladimir Beșleagă. 

Gen: Roman

Volumul I: numărul de pagini: 328  Preț: 199 MDL

Volumul II: numărul de pagini: 592. Preț: 199 MDL

Volumul III: numărul de pagini: 576  Preț: 199 MDL

Volumul IV: numărul de pagini: 744 Preț: 199 MDL

Dincolo de similitudinile sale cu romanele istorice ale lui Sadoveanu, cartea lui Vladimir Beşleagă ar putea fi privită însă şi ca o tentativă de epos tolstoian, ca un fel de Război şi pace  moldav care urmăreşte destinele unui număr mare de personaje ce, uneori, se intersectează, iar alteori se despart, ele ilustrând, în cele din urmă, dintr-o perspectivă în alta, destinul unui personaj colectiv: societatea moldovenească de la sfârşitul secolului al XVII-lea.

 

„Doc” de Nicolae Esinencu

Gen: Roman

Tipul Copertei: Broșată

Numărul de pagini: 180

Preț: 99 MDL

Este un microroman de zbucium lăuntric, ce descrie lumea conştientizată de un adolescent. Sunt descrise mediul unei familii chişinăuiene, relaţiile dintre liceeni, autorul reuşind să schiţeze cele mai variate portrete şi scene de viaţă. Într-o atare atmosferă, autorul lasă să pătrundă aportul psihologiei specifice temei date, cu accente de o teribilă structură realistă: „Am cincisprezece ani, lumea îmi spune Doc şi, trebuie să recunosc, nu-s acoperit încă de slavă”.

 

„Caligrafii. O antologie a poezie șaptezeciste din Basarabia” de Lucia Țurcanu

Gen: Poezie

Tipul copertei: Broșată

Numărul de pagini: 208

Preț: 99 MDL

Caligraf al peisajelor sufletești, poetul șaptezecist purcede la metaforizarea discursului, găsind în acest procedeu o formă de libertate a exprimării poetice. Pentru a evita dialogul cu cenzura şi pentru a nu se angaja social-politic, acești poeţi apelează la metaforă ca formă de evazionism, dar și ca modalitate de înnoire poetică şi poetică, de readucere a esteticului  în albia poeziei. Marele risc al metaforizării este însă  excesul decorativ și prețiozitatea gratuită. De multe ori,  autorii «ochiului al treilea» cad în această capcană, creează structuri rafinate, dar le lipsește suflul cu adevărat poetic, se diminuează (până la dispariție uneori) sensul din spatele metaforei frumoase, intrându-se într-un fel de alexandrinism liric.

 

„Un spațiu blând, care mă primește cum m-ar îmbrățișa” de Alexandru Cosmescu

Gen: Poezie

Tipul copertei: Broșată

Numărul de pagini: 48

Preț: 69 MDL

„Într-o lume în care violenţa e tot mai prezentă, în varii forme, în care chiar şi poezia, uneori, pare să fie una dintre ele, Alexandru Cosmescu face loc în paginile volumului său blândeţii – la care se adaugă liniştea, frumuseţea, generozitatea. Se întorc lucrurile astea în poezie, readuse de un personaj straniu, cel al cărţii de faţă, de-o puritate salingeriană, apropiată şi de cea a prinţului Mâşkin, dar şi de-o exigenţă de sine asemănătoare doar cu aceea a dandy-lor de altădată, care îşi doreau o viaţă fără greşeală” zice Simona Popescu.

 

„Frunze de dor” de Ion Druță

Gen: Roman

Tipul copertei: Broșată

Numărul de pagini: 208

Preț: 99 MDL

„Acolo, in Moldova, toate au pornit de la Frunze de dor”,  crede Eugeniu Coseriu

 

„Daruri” de Ion Druță

Gen: Povestiri

Tipul copertei: Broșată

Numărul de pagini: 72

Preț: 69 MDL

Ciclul de povestiri incluse în „Daruri” se structurează unitar în jurul personalităţii lui Bobocel, un erou literar căruia Ion Druţă îi insuflă viaţă şi cuminţenie exemplară, astfel încât acesta se impune, individualizat, într-o tipologie a isteţilor din literaturile pentru copii, de aiurea, prozatorul excelând aici într-un discurs şăgalnic, particularizat tocmai prin tonul mucalit, ponderat, discret al relatării faptelor spectaculoase dintr-un univers domestic prin excelenţă.

 

„Regele cel Înțelept” de Stela Popa

Numărul de pagini: 32

Preț: 75 MDL

eBook Cartier

 

„Texte egoiste (blogograme)” de Gheorghe Erizanu

Format: epub.

Preț; 3,99 USD

 

„Cumplite Vremi” de Vladimir Beșleagă

Format: epub.

Preț: 3,99 USD

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente