Actualitate

Regiunea transnistreană e pe butuci, dar Şevciuk zboară în vacanţă la Karlovy Vary

După ce Rusia a refuzat să acorde regiunii transnistrene asistenţa financiară de 100 de milioane de dolari pentru plata obligaţiilor sociale, pe motiv că Şevciuk ar fi avut mai multe curse charter costisitoare, liderul de la Tiraspol a fost surprins din nou dedându-se la facturile usturătoare pe care le implică acest regim de zbor internaţional.

Astăzi, la prânz, Şevciuk a fost surprins de un fotograf pe pista Aeroportului din Chişinău, coborând dintr-o camionetă cu o geantă de umăr în mână şi camuflat de un hanorac albastru cu gluga trasă peste cap, pentru a nu fi recunoscut. În poză, liderul de la Tiraspol se grăbeşte spre avion – o aeronavă de tip Challenger 605, care ar aparţine companiei ucrainene „Ics Hand Ling”, înregistrată într-un offshore.

Potrivit Realitatea.md, Evgheni Şevciuk se va deplasa într-o vizită de vacanţă spre Grecia, însoţit de deputatul Andrei Sibcenco, unde urmează să viziteze o mănăstire, cel mai probabil pe muntele Athos, pentru ca după aceea să ajungă în Cehia, la cunoscuta staţiune de lux Karlovy Vary.

Costul tur-retur pentru deplasarea lui Evgheni Șevciuk este de circa 25.000 de euro, mai precizează sursa citată.

Agenția de ştiri Rosbalt relata recent despre o declaraţie atribuită unui oficial guvernamental rus la adresa lui Evgheni Şevciuk, în care liderul separatist era etichetat drept o “gafă a ministerului Afacerilor Externe şi a Preşedinţiei ruse”, reproşându-i-se că este un “administrator slab” care a numit în funcţii cheie “femei de care este influenţat”.

De altfel, despre Evgheni Şevciuk se vorbeşte de mult timp că ar fi căzut din graţiile Moscovei şi că zilele de lider îi sunt numărate.

Regiunea transnistreană se confruntă în prezent cu o criză economică fără precedent, după ce Moscova a hotărât să-şi reducă „dărnicia” faţă de regiunea separatistă a Republicii Moldova.

Rusia a transferat regiunii transnistrene asistenţa financiară pentru achitarea suplimentelor la pensiile locuitorilor pentru lunile restante, ianuarie şi februarie.

Autorităţile de la Kremlin au virat Tiraspolului 522 de milioane de ruble ruseşti (156 de milioane de lei), care vor acoperi, însă, numai prima jumătate a acestui an.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *