Venezuela: 27 de studenți condamnați la închisoare de un tribunal militar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tribunal militar din Venezuela a ordonat marți încarcerarea a 27 de studenți care au fost arestați la o universitate din Maracay (nordul Venezuelei) în urma unor manifestații împotriva președintelui Nicolas Maduro, a anunțat organizația nonguvernamentală Foro Penal, transmite AFP.

O procuroare i-a inculpat pe cei 27 pentru „apel la revoltă, furt de efecte aparținând forțelor armate, distrugere și încălcarea zonei de securitate”, a indicat avocatul Alfredo Romero, directorul ONG-ului citat.

Cei 27 de studenți au fost arestați duminică la universitatea UPEL din Maracay și au fost trimiși la închisori de drept civil, a menționat avocatul citat, potrivit căruia în acest moment în Venezuela se află în închisori un număr de „433 de deținuți politici”.

În același timp, tribunalul a decis ca un număr de cinci femei reținute în cursul aceleiași operațiuni să rămână în arest la domiciliu.

ONG-ul citat a denunțat în repetate rânduri faptul că tribunalele militare judecă civili — ceea ce constituie o încălcare a normelor internaționale — ca mijloc de sancțiune în fața valului de manifestații împotriva președintelui Maduro, soldat cu 89 de morți de la începutul lui aprilie.

Protestele, care au degenerat frecvent în violențe, s-au soldat totodată cu circa 1000 de răniți, iar peste 3.500 de persoane au fost arestate, a indicat Foro Penal. De la începutul lunii aprilie, Venezuela este afectată de proteste antiguvernamentale tot mai violente, pe fondul celei mai grave crize economie din istoria sa.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...