500 metri pătraţi mistuiţi de foc – ce a mai rămas din acoperişul restaurantului Butoiaş// FOTO

Un incendiu de gradul 3 cu apel sporit de intervenție, care a necesitat dislocarea a 18 autospeciale şi care a durat mai bine de trei ore, s-a produs la restaurantul Butoiaş din sectorul Buiucani al capitalei. Focul a mistuit 500 metri pătrați din totalul de 600 metri pătrați de acoperiș al blocului A al restaurantului. Nici o persoană nu a avut de suferit.

incendiu

Serviciul 901 a fost alertat la 11:24, pentru intervenția de stingere a unui incendiu, izbucnit pe strada Calea Ieșilor numărul 71 din Chișinău. Inițial, la fața locului au intervenit șapte autospeciale ale pompierilor și s-a stabilit că pe adresa indicată, focul a cuprins o suprafață din acoperișul unui restaurant.

incendiu

Iniţial salvatorii au evacuat personalul localului și unele bunuri materiale. Echipele de pompieri au fost repartizate pe întreg perimetrul localului, stingerea având loc din toate părțile afectate. Intervenția a fost complicată, dat fiind faptul că autospecialele nu au putut fi dislocate în imediata apropiere a localului, dar şi materialul din care era construit acoperișul.

incendiu

După aproape o oră de la primul apel, la fața locului au fost dislocate 18 autospeciale, dintre care 3 scări auto, cu 120 pompieri și salvatori, declarându-se incendiu de gradul 3, cu apel sporit de intervenție. Astfel, a fost alertat tot efectivul de trupă și comandă al garnizoanei Chișinău.

incendiu

După 2 ore și 30 minute de acțiuni de stingere, s-a anunțat localizarea incendiului, astfel reușindu-se a fi stopat propagarea focului pe suprafețe mai mari. Suprafața distrusă de flăcări a fost dată cu exactitate, fiind de 500 metri pătrați din totalul de 600 metri pătrați, suprafață de acoperiș al blocului A al restaurantului. Nici o persoană nu a avut de suferit și nimeni nu a avut nevoie de ajutor medical.

incendiu

Lichidarea definitivă a incendiului s-a înregistrat la 15:17. Datorită acțiunilor echipelor de pompieri, au fost salvate încăperile etajelor 1 și 2 ale blocului A și salvat în totalitate blocul B al restaurantului.

incendiu

La locul incendiului au fost prezenți și angajați ai Inspectoratului de Poliție Buiucani, pentru asigurarea ordinii publice, dar și medici de la Serviciul 903. Monitorizarea situației a fost efectuată de către ministrul Afacerilor interne, Oleg Balan și șeful Serviciului Situații Excepționale, Mihail Harabagiu.

incendiu

Angajații Laboratorului Experimental Antiincendiar al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale urmează să cerceteze toate circumstanțele pentru stabilirea cauzei incendiului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.