Ce facem miercuri? Recomandări de evenimente pentru ziua de 5 iulie

ELW2Z66RMK
Foto: Marion Michele

Ziua de miercuri este pentru unii prima zi de weekend, pentru alții o simplă zi de lucru, iar pentru alții – o nouă zi de vacanță. Orice ar însemna pentru voi, iată câteva evenimente la care puteți merge.

#1. Memoriile deportărilor, ediția a III-a

Pentru comemorarea victimelor deportărilor din Basarabia şi menţinerea atenţiei publice asupra acestui aspect tragic din istoria noastră vă invităm miercuri, 5 iulie 2015, ora 11:00, la Filarmonica Naţională, sunteți invitați la spectacolul:

Memoriile Deportărilor
(5 iulie 1949 – 5 iulie 2015)

cu elemente teatralizate, interviuri cu deportaţii şi proiecţie de film – Expediţiile Memoriei.Detalii despre acest eveniment puteți afla aici.

#2. Expoziția „Cei care au rămas” 

Miercuri, 5 iulie 2017, ora 16:00, victimele deportărilor staliniste din 1949 se comemorează și la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, unde va fi vernisată o expoziție de fotografii consacrată tragicului eveniment. Autoarea expoziției este Clary Estes, voluntară în cadrul Corpului Păcii din Republica Moldova. Clary Estes dorește astfel să le ofere foștilor deportați o voce puternică, pentru a se exprima, și oportunitatea de a interacționa între ei, într-un mod cât mai dinamic. Detalii despre acest eveniment puteți vedea și pe Facebook.

 

#3. Club de presă

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită jurnaliștii din presa locală și națională, pe 4 iulie curent, la ședința clubului de presă cu genericul „O decizie a Curții de Apel Chișinău interzice Consiliului Coordonator al Audiovizualului să-și exercite atribuțiile legale”.

Discuțiile vor fi axate pe decizia Curții de Apel Chișinău de a interzice CCA-ului monitorizarea postului de televiziune „NTV Moldova”. Anterior, CCA a dispus efectuarea unei monitorizări generale a postului de televiziune „NTV Moldova”, pentru o perioadă de 7 zile, iar decizia autorității de reglementare în audiovizual a fost contestată de către radiodifuzor în instanță.

Clubul de presă va avea loc marți, 4 iulie, cu începere de la ora 16.00, la „Orange Cafe” (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 130, etaj 2, mun. Chișinău). Detalii despre eveniment găsiți aici.

 

#4. Sfânta miercuri

Mijlocul săptămânii de muncă este deseori stresant. Iar ca să menţinem productivitatea, entuziasmul şi să ne simţim bine întreaga săptămână – cei de la Armenească 13A declară miercuri zi de odihnă. Nu vă speriaţi, doar seara, spun ei. Aceștia vă propun să vă întâlniți în fiecare zi de miercuri, de la 19:00, să vă relaxați şi să socializați mai intens. Întâlnirea va avea loc la Uptown, începând cu ora 19:00.

#5. Filmul Tranfsormers la Patria 

De secole, două rase de roboți – Autoboți și Decepticoni – se luptă având drept miză a războiului soarta Universului. Atunci când câmpul de bătaie ajunge să fie Pământul, elementul surpriză care poate decide soarta războiului se află în mâna lui Sam Witwicky (Shia LaBoeuf).

Un tânăr obișnuit, Sam, are grijile celor de vârsta lui, adică școala, prieteni, mașini și fete. Fără să știe că el este cel ce poate decide soarta rasei umane, Sam și colega lui pe care ar vrea sa o transforme în iubita lui, Mikaela, se trezesc în mijlocul confruntării dintre roboți.

Orarul filmului îl puteți vedea pe patria.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente