„Greu. 36 de ore de aşteptare. Aş dori să spun un mare mulţumesc celor care ne-au susţinut, care au făcut ca vocea noastră de acolo din aeroport să fie auzită.”

„Slavă Domnului că suntem acasă. Să stai şase ore fără apă, fără mâncare şi fără nimic, cu copii, cu atât mai mult că acolo erau mulţi micuţi, este foarte greu. După şase ore ne-au dat câte jumătate de litru de apă.”

„Este îngrozitor ceea ce am avut de îndurat. Se părea că avionul mai are puţin şi se desface în zbor. Când am aterizat, trenul de aterizare nu s-a deschis. Era la un pas să se desprindă. Se zvonea că în genere ar fi cedat un aparat automatizat.”

„Suntem foarte obosiţi, dar bine că totul este bine şi am ajuns cu bine. Este prima şi ultima oară când zburăm cu compania dată.” 

„Cum eram pe scaune, mai sus vedeam aburi, zici că erau în fum. După asta au început loviturile acestea care au fost auzite. Ieri, când am întrebat care a fost motivul, nimeni, măcar o persoană să vină să ne explice timp de 7 ore până nu a aflat presa.”

Revenirea acasă a fost aşteptată de apropiaţii pasagerilor cu multă frică şi nervi. Cele mai mari griji şi le-au făcut mamele. 

„Aşteptăm fiica şi ginerele. Avem emoţii multe.”

„E puţin de spus emoţii. Sunt lacrimi care curg şiroaie. Am băut calmante. E o bucurie foarte mare în suflet să-ţi vezi copiii înapoi şi îţi tremură picioarele, îţi tremură şi inima, şi tot. Nu pot să explic ca să mă înţelegeţi. E o inimă de mamă. Să creşti un copil şi să nu ştii vine înapoi sau nu.”

Menţionăm că un avion care urma să ajungă din Heraklion la Chişinău duminică dimineaţă a ajuns noaptea trecută în jurul orei trei. Asta după ce o cursă a companiei Fly One a făcut cale întoarsă. La jumătate de oră de zbor, echipajul aeronavei a decis să revină pe aeroportul de pe insula Creta din cauza unor probleme tehnice. Într-un comunicat de presă, compania Fly One menţionează că „aeronava de tip Airbus A320 a aterizat pe Aeroportul Internaţional „Nikos Kazantzakis” imediat după decolare din cauza unui semnal parvenit de la sistemul de comandă al avionului, care a impus necesitatea unor verificări suplimentare”. Din cauza cursei întârziate din Heraklion, operatorul menţionat a amânat mai multe curse, printre care cele spre şi din Antalya, Moscova, Roma şi Parma.