Cabinetul de miniștri susține acordarea tichetelor de masă pentru salariați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Executivul a aprobat astăzi avizul asupra proiectului de lege cu privire la tichetele de masă, înaintat de către un grup de deputaţi. Documentul are drept scop motivarea salariaţilor, creşterea veniturilor acestora, precum și adoptarea unor deprinderi alimentare mai sănătoase.

Proiectul de lege prevede acordarea de către angajatori a alocaţiei individuale de hrană pentru salariaţi, sub formă de tichete de masă. Valoarea acestora va reprezenta un venit net suplimentar pentru angajaţi, din care nu vor fi calculate contribuțiile de asigurări sociale, primele de asigurare obligatorie de asistență medicală și impozitul pe venit din salariu.

În aviz se menționează că angajatorul urmează să distribuie salariaţilor tichete de masă la sfârșitul fiecărei luni, reieşind din numărul zilelor lucrătoare din luna următoare. Totodată, salariatul urmează să utilizeze un număr de tichete cel mult egal cu numărul zilelor efectiv lucrate. Potrivit autorilor proiectului, valoarea nominală a unui tichet de masă va constitui 45 de lei, acestea fiind eliberate atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic.

Conform Avizului, promovarea proiectului de Lege cu privire la tichetele de masă necesită a fi consultată cu organizaţiile sindicale şi patronale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...