Au încercat să fure 1 milion de lei din fonduri europene; Mai mulţi reţinuţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un agent economic, în complicitate cu factorii de decizie din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (ADR NORD), a delapidat bani acordați de Guvernul German în cadrul proiectului pentru achiziționarea autospecialelor de colectare a deșeurilor, suma contractului constituind 2.400.000 lei.

Agentul economic în scopul de a câștiga licitația și a ridica un supraprofit a falsificat documentele de proveniență a autospecialei, înșelând astfel beneficiarul final al achiziţiei publice (Primăria Florești), precum și prejudiciind imaginea Republicii Moldova faţă de finanţatorul german. Prin urmare agentul economic urma să obțină un profit de aproximativ 1.000.000 lei.

Astăzi, procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii SIS, au efectuat percheziții la sediul agentului economic, în alte locații, în urma cărora au fost ridicate bunuri și obiecte referitoare la tranzacțiile efectuate.

Concomitent, procurorii au reținut directorul agentului economic și directorul ADR NORD.

Dacă persoanele inculpate vor fi găsite vinovate de comiterea infracțiunilor imputate, acestea riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...