Ce ştie Candu despre reparaţia de sute de milioane de lei a vilei prezidențiale de la Condriţa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Parlamentului Andrian Candu spune că nu ştie din ce surse se fac reparațiile la vila prezidențială de la Condrița, anunțând că se va adresa Curţii de Conturi pentru a afla, după ce presa a scris că circa 200 de mii de lei a oferit Guvernul pentru reparaţia acesteia.

„Nu cunosc subiectul. Nu cunosc de unde ia președintele bani pentru reparație. Într-un stat există instituții care au competențe pe diferite domenii. În cazul dat, există o instituție cu denumirea Curtea de Conturi, unde ne putem adresa pentru a lua în vizor subiectul respectiv. Asta și o să facem”, a declarat Candu în cadrul unei conferințe de presă fiind întrebat de sutele de milioane de lei oferite de autorități pentru reparația vilei prezidențiale.

Ziarul de Gardă scria într-o anchetă că vila prezidenţială de la Condriţa a fost renovată. Oficial, Direcţia Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului a organizat un concurs de oferte, alocând 197 de mii de lei (sumă fără TVA) pentru reparaţia podelelor casei de odihnă din Condriţa. Neoficial, în vilă au avut loc lucrări de renovare mult mai costisitoare, despre care autorităţile strâng din umeri atunci când sunt întrebate.

În mai 2017, Direcţia Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului organizeaza un concurs de oferte pentru lucrări de reparaţie a pardoselilor din parchet la casa de odihnă din Condriţa. La 22 mai, licitaţia a fost adjudecată de compania „Darnicigrup”, care urma să efectueze lucrări în valoare de 197,3 mii de lei, echivalentul a aproximativ 10 mii de euro. SRL-ul care a câştigat licitaţia, înfruntând alte două companii, este la primul contract oficial cu o instituţie de stat, deşi a fost înregistrat la Camera Înregistrării de Stat încă în 2012.

Agenţia Achiziţii Publice (AAP), printr-un răspuns în scris, a informat sursa citată că, potrivit dării de seamă din 24 mai 2017, la procedura de achiziţie pentru „lucrări de reparaţie a pardoselilor din parchet la casa de odihnă din Condriţa” au fost depuse trei oferte: SRL „Akdemir” a propus suma de 199 253,02 lei, SRL „Pandora” – 199 875,29 lei, iar SRL „Darnicigrup” – 197 323,38 lei (sume fără TVA). Astfel, oferta celor de la „Darnicigrup” a fost declarată câştigătoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...