(foto) A început Cucuteni International Art: 23 de pictori și ceramiști din 16 țări ale lumii creează artă la Orhei

cucu

În satul Ivancea, raionul Orhei, a început tabăra Cucuteni International Art – Camp 2017, care se va desfășura în perioada 3 – 22 iulie. La tabără s-au adunat 23 de pictori de excepție și maeștri ai ceramicii din 16 țări: Polonia, România, Moldova, Turcia, Letonia, Lituania, Olanda, Coreea de Sud, Franța, Vietnam, Azerbaidjan, Indonezia, Egipt, SUA, Ucraina, Bulgaria și Rusia, care timp de trei săptămâni, prin intermediul operelor de artă – înfățișate în ceramică sau pe pânză – vor reînvia cultura Cucuteni – Tripolie, centrul căreia era teritoriul Moldovei contemporane.

Sfârșitul taberei va fi marcat de Festivalul „Cucuteni 2017” pe 22 iulie, în cadrul căruia se va desfășura expoziția tuturor operelor, create de participanții taberei din acest an. Tot în acest an, pentru prima dată în istoria festivalului, vizitatorii vor putea participa la masterclass-uri de ceramică și pictură, moderate de artiști excepționali din 16 țări ale lumii – participanții taberei de creație.

De asemenea, toți copiii care vor participa la adevărate săpături arheologice vor putea lua acasă toate comorile găsite! Între timp, părinții lor vor putea învăța să cânte la instrumente muzicale vechi, să picteze sau să modeleze ceramică.

Festivalul va culmina cu un concert susținut de inegalabilii Alex Calancea Band & Guz & RUPT, precum și cu predarea focului unei sculpturi de ceramică, creată de participanții taberei – un simbol antic cucutenian al belșugului, semn de venerare a forțelor naturii!

Biletele pot fi procurate AICIPrețul biletului – 50 sau 70 de lei în ziua evenimentului.

Urmăriți și pagina oficială a evenimentului pe Facebook.

 

cucu6

cucu5

cucu3

cucu2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente