Şi moldovenii din diasporă au anunţat că se alătură protestelor de duminică, organizate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”. „Pentru 7 iunie am prevăzut şi noi o manifestare, pe care am anunţat-o deja că va avea loc în Piaţa Republicii din Paris, între 13-15, ora Parisului, concomitent cu manifestaţia de la Chişinău. Părerea mea şi a altora de aici e că aşa nu se mai poate. Ei consideră Republica Moldova ca şi cum ar fi proprietatea lor şi oamenii lor tot proprietatea lor. De facto trăim într-un neofeudalism şi democraţia e mimată”, a subliniat  reprezentantul diasporei din Paris, Alexandru Leviţchi.
 
„Comunitatea de basarabeni din Padova stabilită aici în oraş a organizat şi pe 16 mai şi acum duminică va organiza o acţiune de protest în paralel şi în sincronie cu mitingul de la Chişinău. Cerem revocarea încrederii Guvernului care a fost de fapt instalat de o majoritate falsă, meschină şi banditească”, a comunicat reprezentantul diasporei din Padova, Andrei Cosoi.
 
Mitingul organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” va avea loc pe 7 iunie, la ora 12:00, lângă Arcul de Triumf, din Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar acţiuni similare vor fi desfăşurate şi în mai multe oraşe europene.
 
Amintim că la cel mai recent miting organizat de Platforma „Demnitate şi Adevăr” pe 3 mai au ieşit în stradă zeci de mii de oameni nemulţumiţi de jafurile din sistemul bancar, nivelul corupţiei şi abuzurile comise de guvernanţi sub paravanul integrării europene.