Circa 40 de milioane de lei vor fi alocate pentru restabilirea activității poligonului de la Țînțăreni. Activitatea ar putea începe de mâine

img_7877
Foto: ombudsman.md

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal Chișinău a fost și proiectul cu privire la alocarea mijloacelor bugetare pentru restabilirea activității poligonului de colectare a deșeurilor solide pe teritoriul comunei Țînțăreni. Proiectul a fost votat cu 31 de voturi pentru, iar viceprimarul Nistor Grozavu a menționat că depozitarea gunoiului în comuna Țînțăreni ar putea începe chiar de mâine.

Pentru restabilirea activității poligonului de la Țînțăreni, comuna va beneficia de circa 40 de milioane de lei pentru:

# achiziționarea echipamentului de epurare a apelor reziduale, care ar trebui să aibă o capacitatea de trei ori mai mare decât poligonul de la Bubuieci – circa 17, 3 milioane de lei;

# consolidarea digului poligonului – circa 12 milioane de lei;

# amenajarea și îmbunătățirea infrastructurii comunei Bubuieci – circa 10 milioane de lei.

Viceprimarul, Nistor Grozavu, a mai menționat că astăzi, o companie din afara republicii urmează să vină pentru a stabili exact defecțiunile stației de epurare.

Banii oferiți comunei vor fi folosiți și pentru alte lucrări necesare, în funcție de deciziile autorităților locale. Nistor Grozavu a garantat că poligonul își poate începe activitatea chiar de mâine, întrucât există o celulă care poate fi utilizată la momentul actual, iar ulterior să se lucreze pentru consolidarea digului, conform unui proiect elaborat.

Proiectul a fost votat cu 31 de voturi pentru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente