06:12:31 20.04.2024
Stiri

Tiraspolul AMENINŢĂ: „Războiul pe malul Nistrului devine o REALITATE”. Rusia se pregăteşte să majoreze numărul de militari!

Politică 06.06.2015 18:34 Vizualizări4078 Autor: Ziarul National
Tiraspolul AMENINŢĂ: „Războiul pe malul Nistrului devine o REALITATE”. Rusia se pregăteşte să majoreze numărul de militari! bitfm.ro


Agenţia de presă din Transnistria „Tiras” scrie, cu referire la „surse din cadrul structurilor militare ruseşti”, că „războiul pe malul Nistrului devine o realitate”.

Scenariul ar fi fost făcut public de serviciul de presă al Districtului Militar de Vest, iar Moscova s-ar pregăti „să respingă orice posibilă agresiune”.

Potrivit sursei citate, deja ar fi fost constituit „un grup moldo-român, mascat într-o forţă de menţinere a păcii”, ale cărui activităţi ar urma să fie ghidate de serviciile secrete ucrainene.

„Ministerul rus al Apărării are date că invazia în Transnistria este reală. Scenariul este elaborat de americani, dar va fi pus în practică de Moldova, Ucraina şi România. (…) Rusia nu intenţionează să predea poziţiile”, scrie tiras.ru.

Mai mult decât atât, Rusia ar intenţiona să majoreze numărul de militari din stânga Nistrului.

„Singura speranţă a autorilor acestui scenariu este că, după izbucnirea ostilităţilor, NATO va interveni şi va susţine România şi Moldova. Acest lucru va schimba în mod semnificativ potenţialul militar al părţilor”, cităm din aceeaşi sursă.

Potrivit agenţiei de la Tiraspol, R. Moldova şi Ucraina ar fi început punerea în aplicare a acestui scenariu prin „blocarea forţelor de menţinere a păcii ale Federaţiei Ruse” din Transnistria, iar la graniţa moldo-ucraineană ar fi fost deja adusă tehnică militară din Ucraina şi R. Moldova.

Autorităţile R. Moldova nu au comentat, deocamdată, acest subiect.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md