(STUDIU) Ce pot folosi hackerii pentru a ne fura banii din conturi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un studiu recent a scos la iveală faptul că hackerii pot fura parole și coduri PIN prin captarea și analizarea undelor cerebrale, se arată într-un studiu realizat de cercetători din cadrul Universității din Birmingham și ai Unversității Riversite din California.

În ultimii ani, căștile EEG au devenit tot mai populare în rândul gamer-ilor, care le pot utiliza pentru a controla personajele dintr-un joc doar pe baza semnalelor cerebrale. Oamenii de știință au colectat informații din mai multe căști electroencefalografice (EEG), folosite pentru a măsura activitatea electrică a creierului.

Numai că folosirea acestor dispozitive implică și o vulnerabilitate: undele pot fi captate chiar și atunci când nu ne jucăm, relatează The Independent. Mai exact, utilizatorii care au pus pe pauză un joc, dar și-au lăsat lângă tastatură căștile în timp ce și-au verificat conturile, tastând parole și PIN-uri, au devenit vulnerabili la atacurile hackerilor.

În cadrul experimentului, 12 persoane au fost rugate să tasteze o serie de coduri PIN și să poarte, cât timp fac operațiunea, o cască electroencefalografică. După ce au introdus 200 de caractere, un algoritm creat de echipa de cercetători a reușit să facă „presupuneri educate” privind codurile PIN, cu o rată de succes de 43,4% . În privința parolelor de 6 caractere, acuratețea algoritmului a fost de 37,3%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...