Peste 5,3 tone de carne de porc reținute la frontiera moldo-ucraineană

Angajații posturilor vamale de la frontiera moldo-ucraineană au prevenit pe parcursul lunii iunie 210 cazuri de introducere în țară a produselor din carne de porc (în stare proaspătă și procesată), fiind reținute în total peste 657 kg de produse din carne de porc.

De asemenea, de la începutul perioadei de prohibiție, instituită de către Serviciul Vamal la data de 25 octombrie 2016, și până în prezent au fost înregistrate 1 768 de cazuri de introducere pe teritoriul Republicii Moldova a produselor din carne de porc, iar cantitatea totală reținută se cifrează la 5 373 kg.

Serviciul Vamal și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează în mod repetat cetățenii care traversează frontiera de stat  să se conformeze restricțiilor impuse cu privire la procurarea și introducerea în țară a produselor din carne provenită de la animalele receptive la virusul PPA (porcii domestici și mistreții), pentru a nu admite răspândirea virusului de pestă porcină africană pe teritoriul țării noastre.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.