Au primit diplome de merit și sunt gata să-și îmbrățișeze carierele! 165 de tineri au absolvit astăzi Colegiul de Ecologie

timthumb
Foto: colegiuldeecologie.educ.md

165 de tineri specialiști ai Colegiului de Ecologie au primit astăzi diplome de absolvire. „Ministerul Educației optează pentru formarea competențelor ecologice la tânăra generație și susține financiar desfășurarea anuală a Olimpiadei Republicane de Ecologie, precum și participarea lotului olimpic național la Olimpiada Internațională de Ecologie”, a precizat viceministra Elena Cernei, în cadrul evenimentului de decernare.

Cei mai buni absolvenți ai Colegiului de Ecologie au fost apreciați cu diplome speciale. Astfel, zece elevi au primit diplome de excelență, care le-au fost înmânate de către viceministra Elena Cernei, iar zece elevi au primit diplome de merit.

„Pentru fiecare dintre noi se finalizează o etapă importantă din viața noastră. La colegiu am învățat, ne-am împrietenit, am devenit buni specialiști. Vom fi mereu recunoscători profesorilor pentru că au pus temelia viitorului nostru profesional”, a spus Ana-Maria Păunescu, absolventa specialității „Geodezie, topografie și cartografie”.

Colegiul de Ecologie este unica instituție de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova care asigură formarea profesională a tehnicienilor din domeniul ecologiei. Anual instituția pregătește în jur de 200 de specialiști în domenii precum ecologia și protecția mediului ambiant; geodezie, topografie și cartografie; gospodărire și protecția apelor; meteorologie; servicii antiincendiare; silvicultură și grădini publice; turism; piscicultură și acvacultură.

Din cei 165 de absolvenți ai promoției 2017, 12 sunt deja angajați în diferite instituții de profil din țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente