Astfel, trei decani de la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport au încercat să convingă studenţii să meargă la muncă în Turcia. Întrebat în faţa camerei dacă este permis ca tinerii să lipsească jumătate de an de la ore, decanul facultăţii de pedagogie a spus că studenţii vor pierde două luni de studii

Cu toate că profesorul dă asigurări că a văzut contractul şi totul este legal, în spatele camerelor, tinerii au declarat că au sunat la hotelul cu pricina, iar administratorul le-a spus că nu ştie nimic despre vreun contract cu Moldova. Decanul i-a mai asigurat pe studenţi că rectorul ştie despre această iniţiativă şi dacă vor fi mai

Contactat telefonic, rectorul universităţii care se află de câteva luni în concediu, a declarat că nu este la curent cu aceste acţiuni şi va iniţia o anchetă de lucru.

Reprezentanţii de la Ministerul Educaţiei au declarat că nu sunt la curent cu această situaţie, însă vor verifica informaţia.

Totodată, au precizat că fiecare student este obligat să acumuleze un număr necesar de credite pentru a finaliza anul de studii, astfel nimeni nu este în drept să reducă numărul acestor ore.