Putin către occidentali: Să nu vă fie frică de Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia nu reprezintă o amenințare pentru Occident, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul italian Corriere della Sera.

„Vreau să vă spun că nu este cazul să vă fie frică de Rusia. Lumea s-a schimbat într-atât de mult încât oamenii de bun simț nu-și mai pot imagina astăzi un conflict militar de amploare. Avem alte lucruri de făcut, pot să vă asigur de acest lucru”, a declarat Putin, potrivit transcrierii oficiale publicate de Kremlin.

Președintele rus, care va vizita Italia săptămâna viitoare, a apreciat că „doar o persoană bolnavă și-ar putea imagina că Rusia va ataca din senin NATO”. „Țările membre ale NATO cheltuiesc de zece ori mai mult pentru apărare decât Rusia”, a continuat el, adăugând că SUA alocă cea mai mare sumă la nivel mondial pentru bugetul militar.

Totuși, în cadrul aceluiași interviu, Putin a declarat că Rusia îşi va dezvolta capacităţile ofensive şi intenţionează să creeze sisteme care pot depăşi elementele antirachetă instalate de NATO în ţările europene.

Citește și: Putin: Rusia va crea capacităţi ofensive pentru a contracara sistemul antirachetă al NATO


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...