Cercetătorii care observau un grup de cimpanzei din Uganda au observat că două comunităţi separate au dezvoltat un comportament de vânătoare diferit, în ciuda faptului că trăiau în aceeaşi zonă şi aveau acces la aceeaşi pradă. În timp ce un grup denumit Sonso se axa doar pe vânarea maimuţelor colobus, al doilea grup numit Waibira a avut preferinţe egale pentru primate şi antilope de dimensiuni mici, informează IFL Science. 

Experţii susţin că aceste diferenţe sunt rezultate în urma interacţiunii oamenilor cu maimuţele. Pentru a strânge informaţii privind comportamentul primatelor, cercetătorii ajung să petreacă şi câţiva ani de zile încercând să le capteze încrederea. În timp ce oamenii au studiat grupul Sonso timp de 27 de ani, al doilea grup Waibira a fost urmărit de oameni doar în ultimii şase ani. După analizarea informaţiilor colectate din grupul Sonso, experţii au descoperit asemănări privind modul în care primatele vânau la început şi modul de vânătoare al maimuţelor din grupul Waibira. Aceştia şi-au schimbat comportamentul pentru un mod de vânătoare mai ,,oportunist'' în prezenţa oamenilor 

La început, grupul Sonso vâna o varietate mai mare de pradă şi se axa în mare parte pe antilopele de dimensiuni reduse. După aproape 14 ani au început să se axeze o specie de primate.