08:18:29 29.03.2024
Stiri

Leancă îi propune lui Dodon „un bilet într-o singură direcție” și solicită ca acestuia să-i fie limitate prerogativele în domeniul politicii externe: „Tovarășe, opriți-vă!”

Politică 02.07.2017 18:30 Vizualizări3273 Autor: Ziarul National
Leancă îi propune lui Dodon „un bilet într-o singură direcție” și solicită ca acestuia să-i fie limitate prerogativele în domeniul politicii externe: „Tovarășe, opriți-vă!”


Întâlnirea președintelui Igor Dodon cu o delegație din Coreea de Nord, țară condusă de dictatorul Kim Jong-Un, care a venit să participe la aniversarea de ieri a socialiștilor moldoveni, l-a nemulțumit și pe fostul premier Iurie Leancă, vicepreședinte al Parlamentului, care propune limitarea prerogativelor președintelui în domeniul politicii externe și a securității.

Leancă i-a atras atenția lui Dodon că R. Moldova se află în Europa unde există valori democratice și că „nu e cazul” să legitimeze și popularizeze regimul autoritare de genul Coreei de Nord.

„Tovarășe Dodon, opriți-vă! E timpul să deveniți civilizat și să gândiți matur! Există o linie roșie, totul are o limită. Eu înțeleg că ați vrea să faceți din Moldova o Coree de Nord, unde drepturile omului să fie îngrădite și întreaga populație să trăiască în teroare. Noi ne aflăm în Europa și pretindem a fi europeni, unde valorile democratice stau la temelia tuturor statelor de pe acest continent. Nu e cazul să legitimizați și să popularizați regimurile autoritare cum este cel din Coreea de Nord”, a comentat fostul premier pe Facebook.

Iurie Leancă i-a propus lui Dodon un „bilet într-o singură direcție”.

„Noi știm de pornirile voastre dictatoriale, tocmai de aceasta vă propunem un bilet într-o singură direcție spre Pyongyang, unde veți avea „toată” ocazia să vă manifestați. Cred că e cazul de discutat la modul serios limitarea prerogativelor președintelui în domeniul politicii externe și a securității”, propune Leancă.

Menționăm că Dodon s-a lăudat cu această întâlnire care s-a produs în sediul Președinției și a spus că este interesat în dezvoltarea relațiilor cu Coreea de Nord, țară care ar putea importa, în premieră, vinuri din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md