Chiar în ziua finalei UCL, Barcelona a realizat un transfer important; S-a găsit înlocuitor pentru Alves

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primul și singurul transfer al Barcelonei înaintea alegerilor anticipate pentru funcția de președinte al clubului a fost perfectat.

Aleix Vidal, polivalentul jucător de bandă dreaptă al Sevillei, va ajunge la clubul blaugrana săptămâna viitoare, după partidele naționalei Spaniei cu Costa Rica și Belarus. Momentan, fotbalistul de origine catalană se află în cantonament cu echipa națională a lui Del Bosque.

Vidal, în vârstă de 25 de ani, a semnat pe cinci sezoane cu Barcelona, asumându-și, însă, faptul că timp de jumătate de sezon nu va putea evolua. Catalanii mai au încă o jumătate de an interdicție la transferuri, aceasta urmând să expire în ianuarie 2016. Trupa blaugrana poate face transferuri, dar nu le poate înregistra, deci nu poate folosi jucătorii respectivi.

Conform cotidianului catalan Sport, transferul lui Vidal va fi anunțat oficial după finala UEFA Champions League, din această seară, de la ora 21:45, de la Berlin, dintre Juventus și Barcelona.

Transferul jucătorului de bandă a costat-o pe Barcelona 10 milioane de euro și se speculează că, în contul aceluiași transfer, catalanii l-au cedat definitiv pe Denis Suarez echipei andaluze. Vidal, deși poate juca pe orice poziție în bandă, va evolua ca fundaș dreapta, un post pe care a fost ”reinventat” de Unai Emery la Sevilla. Catalanul îl va înlocui, astfel, pe Dani Alves, care nu a dorit să-și prelungească angajamentul cu Barcelona și va ajunge, cel mai probabil, la Manchester United.

Vidal a preferat-o pe Barcelona Sevillei, chiar dacă ar fi jucat în grupele Champions League cu câștigătoarea Europa League și chiar dacă va trebui să stea pe tușă jumătate de sezon, întrucât nu va putea fi folosit până în ianuarie 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...