Asistența video în arbitraj scindează lumea fotbalului în două: „Ne face să arătăm ca niște tâmpiți!”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, s-a declarat mulțumit de asistența video în arbitraj, care a fost experimentată la Cupa Confederațiilor. ”VAR ne face să arătăm ca niște tâmpiți!”, a fost replica unui ”fluieraș”, pentru AS, dar care nu a dorit să-și decline identitatea.

”Asistenţa video în arbitraj (VAR) a fost un mare succes. Au fost şase schimbări de decizii, situaţii în care VAR a corectat decizii sau erori ale arbitrului. Fără VAR turneul ar fi fost diferit, cu un pic mai puţină corectitudine pe teren.

Au fost evitate erori mari. Bineînţeles, este un test, iar atunci când testezi ceva ai nevoie de timp. Mai trebuie lucrat la detalii cum ar fi comunicarea şi viteza de luare a unei decizii”, a spus Infantino într-o conferinţă de presă susţinută la Sankt Petersburg.

Jurnaliștii de la AS au venit însă cu o opinie ce se lovește cap în cap cu cea a președintelui FIFA.

”VAR ne face să arătăm ca niște tâmpiți! Arbitrii trebuie să ia decizii în fracțiuni de secundă, la viteză reală, apoi apare VAR cu dovada. Așa, mai bine nu mai fluierăm nimic din ce se întâmplă în careu.

Poate conduce partidele și un realizator TV, chiar dacă știe sau nu regulamentul”, a declarat un arbitru, sub protecția anonimatului, pentru AS.

International Board îşi va exprima în martie 2018 punctul de vedere cu privire la VAR. Sistemul a fost folosit până acum la 74 de partide la nivel de echipe de club şi de naţionale.

”Arbitrajul video va fi folosit la Cupa Mondială 2018 din Rusia. Vom folosi arbitrajul video la Mondialul 2018, fiindcă până acum avem doar răspunsuri pozitive.

Nu este posibil ca în 2017, când toată lumea, pe stadion sau acasă, vede în câteva secunde dacă arbitrul a comis sau nu o greşeală, singurul care nu ştie să fie tocmai arbitrul”, spunea Infantino în aprilie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...