Totul despre licoarea zeilor! 23 de studenți vor participa la cursul de vară – „All the shades of Cabernet”

Red wine pouring into wine glass, close-up

În perioada de 2-11 iulie, Grupul Local BEST Chișinău organizează un curs academic de vară pentru studenții din universitățile europene cu genericul ‘„All the shades of Cabernet”. Tematica acestui curs va fi din domeniul enologiei – arta de a produce și consuma una din cele mai aristocrate băuturi – vinul.

Cursul oferă celor 23 de studenți posibilitatea de a cunoaște istoria, compoziția și procesul de creare a vinului în cel mai distractiv și interactiv mod.

Pe durata celor 9 zile de curs, studenții vor beneficia de lecții teoretice și workshop-uri facilitate de profesori și traineri cu experiență bogată în sfera vinificației. În acest context, ei vor avea posibilitatea de a vizita una dintre făbricile de vinificație din Republica Moldova și chiar să producă propriul lor vin din suc de poamă și drojdie.

De asemenea, tinerii vor avea ocazia să participe la activități culturale, menite să îi familiarizeze cu specificul tradițiilor din Moldova.  Amintim că, participanții au fost selectați în funcție de scrisoarea lor de motivație și desigur răspunsurile la întrebări.

La finalul cursului, tinerii vor susține un examen teoretic la care vor obține certificate de participare și credite ECTS—European Credit Transfer and Accumulation System.

***

Grupul Local BEST Chișinău (Board of European Students of Technology) este o organizație studențească de nivel european, care activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei din anul 2007 și are drept misiune dezvoltarea studenților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente