(video) Amintește de Star Wars? Cum arată prototipul noii generaţii de echipamente de luptă pentru soldații ruși

prototip
Foto: adevarul.ro

Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie din Moscova a dezvăluit prototipul noii generaţii de echipamente de luptă pentru soldaţii ruşi. Acest costum impresionant, care aminteşte de costumele din Star Wars, vor putea fi folosite într-un viitor nu prea îndepărtat de armata rusă.

Dezvoltat de Institutul de Cercetare Ştiinţifică, prototipul noului echipament de luptă a fost prezentat la 29 iunie la expoziţia dedicată deschiderii centrului de prototipuri din cadrul Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie.   Costumul, cu protecţie sporită, dispune de o cască ce acoperă complet faţa soldatului şi un exoschelet care îmbunătăţeşte performanţa şi rezistenţa în timpul luptei, scrie adevărul.ro.

Armata rusă îşi continuă procesul de modernizare, a anunţat ministrul rus al Apărării, Serghei Soigu, citat de ABC News. Forţele aeriene vor primi 170 de noi avioane, armata va primi 905 tancuri şi alte vehicule blindate, iar marina va primi 17 noi vase, în acest an.

Totodată, trei regimente ale forţelor nucleare strategice ale Rusiei vor primi noi rachete balistice intercontinentale, a declarat Şoigu, adăugând că armata dispune acum şi de 2.000 de drone, faţă de numai 180 în 2011.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente