Oamenii spun că s-au adresat de nenumărate ori autorităţilor publice locale, dar au rămas numai cu promisiunile. Pe de altă parte, viceprimarul comunei Băcioi, Vasile Toderaşcu, susţine că lichidarea gunoiştii urma să aibă loc acum doi ani, lucrările au fost tărăgănate însă din lipsă de bani. 

Cam aşa arată gunoiştea neautorizată de la marginea comunei Băcioi, care se întinde pe o suprafaţă de mai bine de două hectare. Din cauza deşeurilor împrăştiate peste tot, localnicii spun că zona a devenit un adevărat focar de infecţie.

Reprezentanţii Direcţiei Agenţiei Ecologice a municipiului Chişinău susţin că problema gunoiştii neautorizate de lângă Băcioi este una mai veche. Deşi au fost amendaţi de nenumărate ori, reprezentanţii Primăriei aşa şi nu s-au сonformat cerinţelor de a evacua tonele de gunoi de la marginea localităţii.

Viceprimarul comunei Băcioi, Vasile Toderaşcu, susţine că gunoiştea s-a format tot din cauza locuitorilor care au adus aici murdăria de prin gospodării, iar deşeurile adunate nu au fost evacuate din cauza insuficienţei de bani în bugetul local.

Pentru neconformarea cerinţelor Direcţiei Agenţiei Ecologice a municipiului Chişinău, viceprimarul localităţii a fost amendat cu 1.400 de lei, bani pe care va trebui să-i achite din propriul buzunar. Totodată, autorităţilor publice locale din Băcioi li s-a dat termen până la începutul lunii iunie curent pentru ca gunoiştea să fie lichidată. În caz contrar, potrivit inspectorilor ecologici, amenda va fi dublată pentru reprezentanţii Primăriei care, ulterior riscă să fie acţionaţi în judecată.