Deschiderea festivalului va avea loc în seara zilei de marţi, 9 iunie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, cu un concert simfonic al orchestrei Glasperlenspiel Sinfonietta din Estonia, în frunte cu celebrul violonist Andres Mustonen. Organizatorii susţin că este o victorie a festivalului că la Chişinău va veni o orchestră foarte apreciată în toată Europa, iar acest lucru a fost posibil graţie efortului Ministerului Culturii de la Chişinău şi al Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei.

Pe 14 iunie, la ora 16.00, va avea loc şi un concert de autor al compozitorului Vladimir Beleaev, la Sala cu Orgă, unde va fi prezentată creaţia camerală a acestuia. Pe 17 iunie, va avea loc un spectacol de balet în coregrafia Dariei Batrâncea pe muzica compozitorilor Sofia Gubaiduluina şi Luigi Nono, după „Metamorfoza” de Franz Kafka. Spectacolul va avea loc la ora 18.00.

În cadrul festivalului, pe 18 iunie, va avea loc şi o premieră mondială. Compozitoarea spaniolă Carmen Verdu va veni cu o simfonie dedicată festivalului „Zilele muzicii noi”, care va răsuna pentru prima dată la Chişinău sub bagheta dirijorului Gheorghe Mustea. Concertul va avea loc la Centrul de Cultură şi Artă „Ginta Latină”.

Încheierea festivalului va fi marcată printr-un concret pentru vioară şi orchestră, ce va avea loc pe 19 iunie, la ora 18.00, în sala mare a Filarmonicii Naţionale, cu creaţii celebre de Dmitri Şostakovici, Ozcan Sonmez. Din cele 4 concerte simfonice, 2 vor fi susţine de orchestra Filarmonicii Naţionale şi 2 de orchestra Companiei Publice „Teleradio Moldova”.