Andrei Bolocan, la dezbaterea sistemului mixt: Am uitat de cele 850 de mii de semnături şi revocarea deputatului. E mai presus consensul larg

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bloggerul Andrei Bolocan a ţinut să participe astăzi la dezbaterile pe platformă parlamentară a proiectului de lege privind introducerea votului mixt. Deşi nu i s-a găsit un loc la masă, acesta a reuşit totuşi să ia cuvântul, amintindu-le participanţilor la dezbateri despre lucruri uitate: 850 de mii de semnături în favoarea sistemului uninominal şi posibilitatea de retragere a deputatului – „pârjoala” cu care au fost ademeniţi semnatarii. La rândul său, speakerul Parlamentului, Andrian Candu, a spus că se bucură de faptul că Andrei Bolocan a decis să caute „lumină” în Parlament, făcând aluzie la emisiunea bloggerului.

În luarea sa de cuvând, Andrei Bolocan a spus că „trăieşte un vis”, participând la dezbateri şi „spre deosebire de mulţi dintre voi eu chiar mi-am dorit să vin aici, mie chiar îmi este curios să aud ce vorbiţi”. „Eu chiar foarte rar bag nasul în telefon ca să scap de ceea ce se vorbeşte şi, trăind acest vis, mă întrebam, poate e din cauza oboselii de vineri, poate din cauza oboselii permanente sau zăpuşelii, dar noi am uitat de 850 de mii de oameni care au semnat în favoarea votului uninominal şi oamenii aceştia au fost ademeniţi cu o singură sau cu una din cele mai puternice „cotletuţe” (n.r. „pârjoale”), dacă îmi permiteţi, care era revocarea deputatului”, a atras atenţia acesta.

„Pe 6 martie, domnul Plahotniuc a ieşit la conferinţa de presă şi ne-a spus că putem revoca deputatul şi eu am spus: băi, aproape-s fermecat, aproape sunt gata să susţin această iniţiativă. Când colo, e mai presus consensul larg decât cei 850 de mii, presupuşii 850 de mii. Anume domnul Plahotniuc, Natalia Gordienco, Zinaida Julea pe mine m-au făcut să cred că pot să am încredere în schimbarea sistemului electoral. Şi acum, pe ultima sută de metri, opa-na, s-a tras o ţeapă. Nu-i aşa?!”, s-a mai întrebat Bolocan, moment în care cei mai mulţi, inclusiv preşedintele Parlamentului, au izbucnit în râs.

Screenshot_14

„Putem zâmbi la această temă…”, a continuat bloggerul înainte de a-i fi închis microfonul.

De altă parte, făcând aluzie la emisiunea „Lumina” lui Andrei Bolocan, preşedintele Parlamentului a spus: „Noi ne bucurăm că Dvs. aţi decis să căutaţi lumina şi în Parlamentul Republicii Moldova. Aici cu siguranţă veţi avea lumină. Dacă nu aţi găsit-o în altă parte, cu siguranţă în Parlament o s-o găsiţi şi mai cu seamă la această masă şi în această sală, deoarece sunt aici minţi luminate care, cu siguranţă, o să reuşească să vă lumineze şi pe Dumneavoastră”.

Screenshot_15


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...