Polițist din Cahul, reținut de CNA: Riscă ani grei de pușcărie pentru o mită de 1.500 de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Cahul a fost reținut de DGT Sud a CNA și procurori, fiind bănuit de corupere pasivă. Potrivit denunțătorului, omul legii ar fi extorcat și primit 1.500 de lei pentru a nu-și îndeplini obligațiunile de serviciu, în fapt pentru a nu atrage la răspundere penală infractorii întru-un caz de furt.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, suspectul a fost prins în flagrant delict cu puțin timp în urmă. Reținerea a avut loc în incita Inspectoratului de Poliție Cahul, iar banii transmiși sub controlul CNA au fost găsiți în biroul unde a fost audiat unul din suspecții de furt. Polițistul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reținut pe un termen de 72 de ore.

Un dosar penal a fost pornit pe acest caz, iar ofițerul riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...