Atenție la caniculă: Cum puteți evita insolația și deshidratarea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Protecția solară, consumul de lichide și alimentația bogată în fructe și legume sunt măsuri indicate în perioada caniculară. În asemenea mod, pot fi evitate insolația și deshidratarea organismului, care afectează grav sănătatea.

În perioada caniculară nu este recomandată expunerea îndelungată la soare între orele 11.00 -18.00. În schimb, sunt indicate hainele cu mâneci lungi, din fibre naturale, de culori deschise și pălăriile de soare, spun specialiștii Ministerului Sănătății.

Temperaturile înalte favorizează deshidratarea organismului. Aceasta se manifestă prin reducerea excesivă a nivelului de apă din corp. Insuficiența de fluide perturbă buna funcționare a organelor interne, fapt care favorizează apariția hipertensiunii arteriale, tulburărilor digestive, bolilor cutanate, afecțiunilor rinichilor, constipației, durerilor articulare.

Pentru a preveni deshidratarea este necesar de a consuma cel puţin până la 2 litri de lichide în fiecare zi. Sunt recomandate sucurile naturale, apa plată, ceaiurile din plante calde. Benefice sunt, în acest scop, fructele și legumele proaspete, care alimentează organismul cu vitaminele şi substanţele minerale necesare.

De asemenea, revigorante sunt dușurile cu apă la temperatura camerei, efectuate de mai multe ori pe parcursul zilei.

Pe timp de caniculă sunt contraindicate alimentele bogate în grăsimi, băuturile alcoolice și cafeaua. În această perioadă nu este recomandat nici efortul fizic, care poate dăuna sănătății.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...