Cod roșu de caniculă în Moldova! Temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius

0DFPSKE1U9
Foto: fotografie simbol/NicolasJehly

Trei coduri de caniculă sunt anunțate pentru ziua de sâmbătă, 1 iulie, în Moldova. În timp ce raionale de nord se află sub avertizare cod galben, iar zona centrală – sub cod portocaliu, pentru raioanele de sud a fost emis cod roșu, fiind prognozate temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

În sudul țării, unde temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între + 39 și +40°C, a fost emis cod roșu de vreme caniculară.

În regiunea centrală a țării, meteorologii au transmis că temperatura maximă a aerului va atinge valori de până la +36… +38 °C și au emis cod portocaliu de caniculă.

În nordul țării a fost menținut codul galben de vreme caniculară, emis acum circa o săptămână de meteorologi. În localitățile din nordul țării maximele vor atinge +33.. +35 de grade.

Untitled

Duminică se prevede ca temperaturile să scadă cu circa opt grade, însă va fi destul de cald, maximele vor ajunge până la +30… +32 de grade.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a instalat corturi de reabilitare în municipiul Chișinău și Bălți, dar și în raioanele Cahul, UTA Găgăuzia, Căușeni, Ungheni.

Aici oamenii se pot proteja de soare și caniculă, iar în cazul în care se simt rău beneficiază de îngrijiri calificate. Corturile vor rămâne instalate pe parcursul zilelor cu temperaturi înalte, iar în intervalul orelor 11.00 -18.00 persoanele se pot adresa.

Iată câteva recomandări care v-ar putea ajuta să faceți față mai ușor caniculei:

#Alimentați-vă corect

#Mâncați multe fructe și vitamine

#Beți cât mai multă apă

#Evitați alcoolul sau băuturile dulci

#Evitați cafeaua.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente