(video) ZdG: Reparația podelelor vilei prezidențiale de la Condrița a costat Guvernul 200 mii lei

ZDG vila2

Vila prezidenţială de la Condriţa a fost renovată. Oficial, Direcţia Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului a organizat un concurs de oferte, alocând 197 de mii de lei (sumă fără TVA) pentru reparaţia podelelor casei de odihnă din Condriţa. Neoficial, în vilă au avut loc lucrări de renovare mult mai costisitoare, despre care autorităţile strâng din umeri atunci când sunt întrebate.

Potrivit Ziarul de Gardă, în mai 2017, Direcţia Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului organizează un concurs de oferte pentru lucrări de reparaţie a pardoselilor din parchet la casa de odihnă din Condriţa. La 22 mai, licitaţia este adjudecată de compania „Darnicigrup”, care urma să efectueze lucrări în valoare de 197,3 mii de lei, echivalentul a aproximativ 10 mii de euro. SRL-ul care a câştigat licitaţia, înfruntând alte două companii, este la primul contract oficial cu o instituţie de stat, deşi a fost înregistrat la Camera Înregistrării de Stat încă în 2012.

De ce Guvernul a decis, totuşi, să facă reparaţie la vila de la Condriţa? „Reparaţia pardoselii s-a decis să se facă după ce a fost estimată starea lor. Noi am venit cu propunerea. De mai demult nu s-au făcut lucrări de reparaţie acolo”, explică consultantul în cadrul Direcţiei Generale pentru Administrarea Clădirilor Ion Iovu. Întrebat cum s-a ajuns ca lucrările să fie achiziţionate de la o firmă complet necunoscută, care nu a mai câştigat anterior vreun contract cu statul, funcţionarul ne-a zis că „am trimis oferte de participare la mai multe firme. Nu putem lucra cu aceleaşi firme. A fost dat cel mai mic preţ. La pardoseli lucrările au fost efectuate deja. S-a mai făcut şi lăcuirea suprafeţelor de tâmplărie. Dacă asta a fost oferta, înseamnă că au ajuns bani”, zice Iovu.

Citește investigația integral aici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente