Locuitorii regiunii Moscova vor achita mai mult pentru evacuarea deșeurilor

Tarifele pentru evacuarea deșeurilor vor fi majorate pentru locuitorii regiunii Moscova, dar vor achita mai mult cei care nu sortează gunoiul, în timp ce persoanele care vor fi de acord să-l sorteze vor achita mai puțin.

Pentru locuitorii și agenții economici din suburbiile Moscovei care sortează gunoiul, autoritățile regiunii intenționează să reducă tarifele pentru evacuarea gunoiului, în schimb să le majoreze pentru cei care nu vor face acest lucru, potrivit RIA Novosti care citează declarațiile ministrului ecologiei și utilizării resurselor naturale din regiunea Moscovei, Alexandr Kogan.

Portalul mosreg.ru îl citează pe Kogan și în privința noilor tarife după modernizarea industriei de gestionare a deșeurilor în regiunea Moscova. El menționează că potrivit calculelor prealabile acesta va crește cu aproximativ 1% și va fi de aproximativ 90 de ruble (circa 30 de lei) pentru un apartament cu trei locatari. Asta chiar dacă unii experți susțineau că după modernizare tariful ar f urmat să fie și de 10 ori mai mari.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.