Trump, în vizită la Paris de Ziua Naţională a Franţei, la invitaţia lui Macron

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele american Donald Trump a acceptat o invitaţie din partea omologului său francez Emmanuel Macron de a asista la defilarea de la 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, a anunţat miercuri Palatul Elysée într-un comunicat, relatează Le Figaro.

Preşedinţia franceză aminteşte că această invitaţie a fost adresată „în cadrul marcării unui secol de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial”.

Cu această ocazie, „militari americani vor participa la defilare alături de camarazii lor francezi”, precizează Elysée.

Preşedintele american a acceptat invitaţia, a confirmat de asemenea miercuri un oficial de rang înalt de la Casa Albă, scrie Reuters.

Cei doi şefi de stat au discutat marţi, iar Macron i-a adresat această invitaţie. Ei s-au întâlnit ultima oară la Bruxelles, în mai.

„În cadrul marcării a 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, preşedintele Statelor Unite Donald Trump a acceptat o invitaţie din partea preşedintelui Republicii franceze Emmanuel Macron de a asista la parada de Ziua căderii Bastiliei, pe 14 iulie”, a anunţat biroul lui Macron într-un comunicat citat de Reuters.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...