Elveția: Patru bărbați suspectați de legături teroriste au fost arestați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliţia elveţiană a arestat în ultimele săptămâni patru bărbaţi suspectaţi de legături cu grupări teroriste jihadiste, relatează AFP, citată de Agerpres.

Biroul procurorului general elveţian a confirmat miercuri că trei bărbaţi au fost arestaţi în cantonul Vaud (vest) pe 23 şi 24 iunie pentru că „au încălcat legea federală care interzice grupările teroriste Al-Qaida, Statul Islamic şi organizaţiile asociate”.

Ei sunt acuzaţi de asemenea că „au susţinut, respectiv că au făcut parte dintr-o organizaţie criminală”, a adăugat sursa citată.

Cei trei bărbaţi, a căror identitate şi cetăţenie nu au fost dezvăluite de autorităţi, au fost plasaţi în detenţie provizorie.

Potrivit televiziunii elveţiene RTS, procurorul general din cantonul Vaud, Eric Cottier, a indicat că ‘ceea ce s-a descoperit în legătură cu aceste persoane demonstrează o capacitate de a trece la acţiune relativ rapid’.

Aceste arestări au fost precedate de arestarea în regiunea Geneva (vest), pe 14 iunie, a unui bărbat suspectat, potrivit media, că a fost un şofer de taxi care recruta candidaţi pentru a se alătura organizaţiei Statul Islamic, dar a cărui cetăţenie nu a fost publicată.

Totuşi, „arestarea de pe 14 iunie în regiunea Geneva şi arestările din 23 şi 24 iunie în cantonul Vaud nu prezintă pentru moment o legătură aparentă”, a indicat biroul procurorului general.

În domeniul terorismul de sorginte jihadistă, aproximativ 60 de proceduri penale sunt în prezent în curs la procuratura generală, potrivit datelor autorităţilor. O mare parte dintre aceste proceduri penale vizează „propaganda pe internet”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...