Grigore Petrenco a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu suspendare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul deputat Grigore Petrenco a fost condamnat astăzi la patru ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Pedepse au primit şi ceilalţi membri ai aşa-numitului grup Petrenco.

Pe lângă cei patru ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, Petrenco a fost obligat să achite o amendă în valoare de 10 mii de lei, cu posibilitatea de a achita doar jumătate din sumă, dacă o face în primele 72 de ore.

Câte trei ani de închisoare cu suspendare au primit activiştii Andrei Druzi, Alexandru Roşco, Vladimir Jurat şi Oleg Buznea.

Activistul civic Mihail Amerberg a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, fiind sancţionat şi cu o amendă în valoare de 8000 de lei. Aceiaşi sentinţă a primit şi activistul Pavel Grigorciuc.

Petrenco a spus că această sentinţă de condamnare este ilegală, deoarece dosarul este unul politic.

„Este revoltător. Acesta este un dosar politic, s-a spus o sentință dictată la comandă, iar Plahotniuc a făcut o mare greșeală acum. Noi am protestat pașnic, nu a fost nicio dovadă care ne-ar fi demonstrat vinovăția. Polițiștii au atacat atunci protestatarii pașnici. Vom cere achitarea la Curtea de Apel. Ne-au fost încălcate drepturile. Sunt convins că este răfuiala personală a lui Plahotniuc. Este o încercare a regimului de a intimida opoziția”, a menționat Petrenco.

De asemenea, acesta a menționat că nu contează faptul că pedeapsa este cu suspendare, în contextul în care procurorul ceruse una cu executare. „Am fost declarați vinovați. Noi nu recunoaștem această sentință ca fiind una legală”, a mai spus Grigore Petrenco.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...