20:09:49 19.04.2024
Stiri

Dodon explică, pentru PRIMA dată, de ce i-a retras cetățenia R. Moldova lui Traian Băsescu: „E un mare pericol”

Politică 27.06.2017 20:12 Vizualizări20880 Autor: Ziarul National
Dodon explică, pentru PRIMA dată, de ce i-a retras cetățenia R. Moldova lui Traian Băsescu: „E un mare pericol”


Președintele Igor Dodon susține că i-a retras cetățenia R. Moldova lui Traian Băsescu, pentru a dejuca planurile unor cercuri de la București și ale unioniștilor de la Chișinău, inclusiv ale lui Nicolae Timofti, ca fostul șef de stat de peste Prut să se implice în politica de la Chișinău.

Dodon a declarat astăzi-seară, în cadrul unui club de presă organizat la Holercani, că Traian Băsescu este „un mare pericol pentru independența R. Moldova”, iar scopul său este să reunească toți unioniștii dispersați din R. Moldova, care nu au obținut niciodată „mai mult de 13-15 mandate în Parlament”.

„Noi am oprit acest lucru. Dacă nu-i retrăgeam cetățenia, astăzi era șef de partid în R. Moldova”, a declarat Dodon, adăugând că Băsescu „a intrat pe fereastră” și a fost numit președinte de onoare al Partidului Unității Naționale, duminica trecută.

Dodon a avut și un mesaj pentru judecătorii care examinează litigiul legat de retragerea cetățeniei lui Băsescu, amintindu-le că președintele este cel care numește magistrații în funcție: „Judecătorii înțeleg că președintele îi numește în funcție. Protiv loma net prioma, esli net drugova loma”.

Președintele de la Chișinău a repetat că se pronunță pentru interzicerea unionismului în R. Moldova și că o creștere economică R. Moldova ar fi un contraargument pentru unioniștii care vor Unirea, spunând că în România sunt pensii mai mari și funcționează DNA-ul.

Dodon a mai amenințat că, dacă R. Moldova va adera la Uniunea Europeană, „va fi ruptă în bucăți” și va rămâne fără Transnistria și Găgăuzia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md