00:21:09 29.03.2024
Stiri

Statul care pregăteşte un nou ATAC CHIMIC. SUA amenință: Cei responsabili vor plăti un preţ greu

Știri 27.06.2017 20:30 Vizualizări2109 Autor: Ziarul National
Statul care pregăteşte un nou ATAC CHIMIC. SUA amenință: Cei responsabili vor plăti un preţ greu


Casa Albă l-a avertizat pe preşedintele sirian Bashar al-Assad că va fi tras la răspundere dacă forţele siriene vor lansa un nou atac cu arme chimice, precizând că autorităţile americane au indicii că regimul de la Damasc pregăteşte o astfel de acţiune, relatează Reuters, citat de mediafax.ro.


Într-un comunicat al Casei Albe, dat publicităţii luni seara, se afirmă că pregătirile în desfăşurare în Siria sunt similare cu cele efectuate înainte de atacul cu arme chimice din data de 4 aprilie, soldat cu zeci de civili morţi, şi în urma căruia preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat un atac cu rachete de croazieră care a vizat baza aeriană siriană de unde se presupune că au decolat avioanele înarmate cu arme chimice.

„Statele Unite au identificat potenţiale pregătiri pentru un alt atac cu arme chimice al regimului Assad, care cel mai probabil ar cauza uciderea în masă a civililor, inclusiv copii inocenţi", a declarat Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

„Dacă (...) Assad efectuează un nou atac criminal folosind arme chimice, el şi forţele sale militare vor plăti un preţ greu", a completat oficialul american.

În aprilie, preşedintele Trump a ordonat un atac cu rachete de croazieră asupra baze aeriene Shayrat din Siria, ca represalii la presupusul atac cu arme chimice efectuat de forţele lui Assad asupra rebelilor. Damascul a negat categoric că ar fi folosit arme chimice, preşedintele Assad sugerând că totul a fost o "minciună" utilizată pentru a justifica atacul cu rachete efectuat de SUA.

Un oficial american a declarat că avertismentul Casei Albe se bazează pe informaţii noi privind obiectivele unde se presupune că regimul Assad ascunde arme chimice şi care indică activităţi anormale ce pot fi asociate cu pregătirea unui nou atac chimic.

După atacul cu rachete de croazieră din aprilie, forţele americane au intervenit tot mai direct în războiul civil din Siria, bombardând poziţii ale miliţiilor şiite susţinute de Iran şi chiar au distrus o dronă care ameninţa forţele coaliţiei coordonate de SUA. Mai mult, aviaţia americană a doborât un avion de vânătoare sirian în cursul lunii iunie.

Preşedintele Trump a ordonat şi intensificare operaţiunilor militare împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md