Diaspora Culturală: Moldoveni din 7 țări au donat 2 mii de euro pentru a aduce muzica clasică în casele de cultură

Un grup de 23 moldoveni de peste hotare au donat două mii de euro pentru a susține un șir de concerte de muzică clasică în casele de cultură din mai multe localități din Republica Moldova.

Inițiativa face parte din planul de acțiuni al grupului Diaspora Culturală, luat naștere în cadrul Offline-ului comunității Adoptă un Vot care a avut loc în această primăvara la Veneția.

“Această ediție a Festivalului Moldo Crescendo este foarte importantă, deoarece are loc în diferite localități din Moldova, unde oamenii nu sunt prea “răsfățați” cu evenimente culturale și poate că astfel va fi prima lor întâlnire cu muzica clasică, ascultată la casa de cultură din orașul în care locuiesc”, spun donatorii.

Organizatorii festivalului au anunțat astăzi că până acum au fost strânși 3, 468 de euro, ceea ce reprezintă 69% din suma propusă.

Între 21 iulie și 6 august proiectul ”Moldo Crescendo” își propune să organizeze împreună cu publicul larg evenimente culturale gratuite, cu musică clasică, produse foto/video artistice și un performance teatral al actriței Lia Sinchevici în 9 case de cultură din Republica Moldova.

Evenimentele vor face parte din a 3-a ediție a Festivalului Moldo Crescendo și urmează să aibă loc în localitățile din Ialoveni, Mereni, Călărași, Cimișlia, Ceadâr-Lunga, Hâncești, Rezina, Băhrinești și Chișinău.

AICI puteți face o donație, dar și găsi mai multe informații despre proiect.

Proiectul Moldo Crescendo a fost fondat de tineri muzicieni din Moldova cu studii la Universitățile de Muzică din Elveția, Belgia, România, Italia, Marea Britanie, Finlanda, Germania și Rusia. În anul 2016, Moldo Crescendo a evoluat pentru prima oară în afara capitalei, la Castelul Mimi din Bulboaca și conacul Ciolak-Malski din Bahmut, ”Moldo Crescendo Conace”, la fel, a fost finanțat prin crowdfunding, în proporție de 30%.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.