Un contrabandist de automobile a fost amnistiat în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenţei, însă a rămas fără vehicule

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un contrabandist care a încercat să introducă mai multe automobile în ţară, prin intermediul vămii Leuşeni – Albiţa, a fost amnistiat în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, însă a rămas fără vehicule.

La 15 iunie curent Judecătoria raionului Hânceşti, sediul Central, a pronunţat sentinţa prin care o persoană din mun. Chişinău a fost recunoscută vinovată de săvârşirea infracţiunii de contrabandă, fiind amnistiată în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Inculpatului i s-a incriminat că, la 28 martie 2016, conducând autocamionul de model „DAF”, a încercat introducerea pe teritoriul Republicii Moldova, prin postul vamal Leuşeni – Albiţa, a unui automobil „Mercedes – Benz”, model „Unimog 425”, tăindu-l în compartimentul marfar al autocamionul de model „DAF”.

Prin sentinţă au fost însă confiscate ambele mijloace de transport.

Cauza a fost investigată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, care au şi reprezentat învinuirea în instanţa de judecată.

Sentinţa este cu drept de atac în Curtea de Apel Chişinău, dar procurorii o consideră echitabilă faptelor comise de către inculpat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...