Renato Usatîi: „Prorusul” Dodon îl ajută pe Plahotniuc cu privire la aderarea Republicii Moldova la NATO

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele „prorus” Igor Dodon îl ajută pe oligarhul Vlad Plahotniuc să înfăptuiască aderarea Republicii Moldova la NATO, odată cu iniţiativa de modificare a sistemului electoral, care i-ar permite liderului PD să obțină majoritate parlamentară în cadrul unor alegeri, în baza sistemului de vot modificat. De această părere este liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Într-o postare pe o rețea de socializare Usatîi amintește de vizita adjunctului Secretarului de stat al SUA, Bridget Brink, la Chișinău, care s-a întâlnit cu conducerea de vârf a PD și a discutat despre mai multe teme actuale.

„Adjunctul Secretarului de stat al SUA, Bridget Brink, a venit în Moldova şi s-a întîlnit cu reprezentanţii vârfului de guvernământ al PDM. În cadrul întrevederilor, s-a discutat despre dezvoltarea colaborării în patru domenii, inclusiv în domeniul securităţii. A fost confirmată importanţa „unor relații militare bilaterale puternice”. Conducătorul de facto al Moldovei, cetăţeanul Plahotniuc, încearcă să devină activist pro-american, după ce și-a pierdut legalitatea în fața Uniunii Europene. Dezvoltartea „relaţiilor militare”, cu una din forţele principale mondiale – deja reprezintă încălcarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova. De aici nu e prea departe până la aderarea la NATO. Cu ajutorul majorităţii constituţionale, nu e complicat de a modifica articolul privind statutul de neutralitate din Legea supremă”, se arată în mesajul lui Usatîi.

În opinia liderului „Partidului Nostru, cel mai probabil, Plahotniuc va avea această majoritate chiar după primele alegeri desfăşurate în baza sistemului electoral modificat.

„Mulţumim aşa-numitului preşedinte prorus Dodon pentru faptul că, prin iniţiativa sa de trecere la sistemul mixt, îl ajută pe Plahotniuc să realizeze aceste planuri euroatlantice”, a mai scris Renato Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...