A demarat Concursul pentru decernarea Premiului Naţional – 2017

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional a lansat înscrierea candidaților cu realizări remarcabile în domeniile de importanţă naţională, pentru participare la ediția din anul curent.

Participanții vor concura în mod individual sau colectiv în domeniile ştiinţei, tehnicii, culturii, artei şi sportului. Înaintarea candidaților conform sferei de activitate şi rezultatelor obţinute se va face de către ministerele de resort, Academia de Ştiinţe a Moldovei, universităţi, uniunile de creaţie, Comitetul Național Olimpic și Sportiv, federaţiile de sport, laureaţi ai Premiului Naţional şi laureaţi ai Premiului de Stat.

Scrisorile de recomandare cu indicarea domeniului de decernare a Premiului, precum și lucrările candidaților pentru concurs urmează a fi prezentate Comisiei până la 28 iulie 2017, ora 16:00 (Casa Guvernului, Piaţa Marii Adunări Naţionale, nr.1, Cancelaria de Stat, biroul 647).

Anual, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Independenței, Guvernul acordă 10 premii naţionale, în valoare de 100 de mii de lei, pentru promovarea spiritului novator și pentru realizările ce au sporit prestigiul țării noastre pe plan internațional.

Premiul Naţional se acordă anual de Guvern, ca semn de gratitudine pentru rezultatele obţinute în diverse arii de activitate, inclusiv: cercetare, dezvoltare tehnologică și culturală.

Selectarea laureaţilor se face prin vot secret de către o comisie formată din prim-ministrul Republicii Moldova, miniştri şi conducători ai instituţiilor de resort, oameni de creaţie şi reprezentanţi ai mediului academic.

Foto: ea.md

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.