Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

19 Aprilie, 2024

ANRCETI face publice rezultatele controalelor planificate efectuate în trimestrul II al anului 2014

În perioada aprilie – iunie 2014, specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) au efectuat 36 de controale planificate ale activităţii furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, în cadrul cărora au evaluat respectarea de către ultimii a actelor normative din domeniu. Acţiunile de control au fost desfăşurate în condiţiile Legii privind controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător şi în conformitate cu Graficul controalelor, aprobat de Directorul ANRCETI şi publicat pe pagina web oficială a ANRCETI.

Specialiştii ANRCETI au constatat că din cei 36 de furnizori, supuşi controalelor, 17 - prestează servicii de comunicaţii electronice fără a admite încălcări ale legislaţiei în vigoare, trei - nu desfăşoară activităţi în domeniul comunicaţiilor electronice şi nu intenţionează să lanseze activităţi de alt gen (aceştia, la recomandarea ANRCETI, au depus cerere de renunţare la drepturile acordate de ANRCETI), iar doi furnizori (Î.M. „TVTEL” S.R.L. şi „NIPOL-NET” S.R.L.) deocamdată nu au fost de găsit la adresele juridice indicate în Registrul public al furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice ţinut de ANRCETI.

În activitatea celorlalţi 14 furnizori, supuşi controalelor, au fost constatate următoarele încălcări ale actelor normative din domeniu:
- nouă furnizori (Î.M. "NOVA-STROI" S.R.L., S.R.L. "TELECOM-PAGER”, S.R.L. "VICTACON-PLUS", S.R.L. „VITGRAND”, S.R.L. "GORCOMDONR", S.R.L. „REDVARIS”, S.R.L. „VICTIANA”, S.R.L. „MOLDISTEMAUTOMATIC” şi FCC „MICUL SAMARITEAN”) nu au prezentat ANRCETI rapoartele statistice şi rapoartele privind veniturile obţinute din activitatea în domeniul comunicaţiilor electronice, prevăzute de legislaţia în vigoare;
- trei furnizori (S.R.L. "TEHSEMNAL", Î.M. „UTI SISTEM INTERNATIONAL” şi S.R.L. „EXTRALAN”) nu au respectat condiţiile autorizării generale (au modificat datele ce se conţin în notificarea iniţială depusă la ANRCETI, fără a informa despre aceasta ANRCETI, în termenele stabilite);
- un furnizor (S.R.L. „SWS Soft”) nu a achitat plata pentru utilizarea resurselor de numerotare atribuite de către ANRCETI;
- un furnizor (S.R.L. „OLDIMA”) a prezentat ANRCETI rapoarte privind venitul obţinut din activitatea în domeniul comunicaţiilor electronice care conţin informaţie neveridică.

Practic toţi furnizorii, la care au fost constatate încălcări, s-au conformat cerinţelor legale în termenele stabilite de ANRCETI, cu excepţia a doi furnizori: S.R.L. "SWS Soft", care a înlăturat încălcarea constatată doar după ce ANRCETI a emis o prescripţie în acest sens şi S.R.L. „GORCOMDORN”, care a refuzat să semneze Actul de control, motiv pentru care ANRCETI a iniţiat procedura de sancţionare a acestui furnizor.

În perioada iulie – septembrie 2014, specialiştii ANRCETI vor efectua 33 de controale planificate. Adresele acestora sunt indicate în Graficul controalelor pentru trimestrul III al anului 2014 publicat pe pagina web a ANRCETI. Controalele vor viza, în mod special, verificarea gradului de respectare de către furnizori a prevederilor Regulamentului cu privire la furnizarea serviciilor publice de comunicaţii electronice, aprobat prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al ANRCETI nr. 48 din 10.09.2013, în vigoare din 15 februarie 2014.

9 iulie 2014

Ultima actualizare: 9/07/2014